vineri, octombrie 24, 2008

Din ciclul: "Boul si sequoia .."

Viceprimarul Robert Ionescu vine in ajutorul bucurestenilor care nu vor sa-si ceara prietenele de nevasta.
Autor: Silviu Bratu

De cate ori n-ai mai stiut cum sa o dai la intors cand gagica-ta iti sugera, subtil, ca fie ii pui mai repede verigheta pe deget, fie urmeaza o perioada lunga de dormit pe pres? Ei bine, gratie oamenilor trimisi de Gigi Becali la Primaria Capitalei, care par ca se adapa din izvorul de intelepciune al patronului lor, de acum ai scapat de acest cosmar al barbatului necasatorit (si care ar vrea sa ramana asa). Cel putin daca locuiesti in Bucale...

Si asta pentru ca Robert Ionescu, viceprimarul PNG al Bucurestiului, pregateste o decizie locala prin care toti cei care vor sa se casatoreasca trebuie in prealabil sa aduca dovada ca au plantat un pom. Asa ceva mai exista in Iasi si, la un moment dat, si prin Cluj, doar ca acolo trebuia practic sa platesti o taxa si cam atat.

La Capitala, insa, va trebui sa te duci de manuta cu un angajat al Primariei ca sa cumperi un anume tip de pom (nu merge orice rahat de stejar sau fag, fara un acaju sau sequoia nu scapi), apoi sa ti se indice unde ai voie sa il plantezi (daca il plantezi de capul tau, risti dosar penal), sa pui mana pe lopata si sa efectuezi operatiunea de plantare propriu-zisa (nu uita: copacii se planteaza intotdeauna cu verdele in sus), angajatul sa faca o poza pomului tau iar apoi sa stai la coada la un ghiseu unde ti se va elibera un certificat. Pe care scrie, probabil "Bou care plateste taxe la Primaria Municipiului Bucuresti".

Astfel, gratie acestei idei geniale a viceprimarului Ionescu, de acum este extrem de simplu sa te fofilezi atunci cand iubita iti cere sa o iei dracului odata de nevasta sau sa iti strangi lucrurile intr-o valijoara. Singurul incovenient este ca prin acelasi proces birocratico-pomicol va trebui sa treci si la prima inmatriculare a unui autoturism. De ce viceprimarul a bagat in aceeasi oala casatoria si inmatricularea, nu am priceput inca; dar probabil, daca e om insurat, si-a dat seama ca, la fel ca si noxele de la masina, si casnicia dauneaza grav sanatatii.

Sursa: http://www.menreport.ro/

Niciun comentariu: